Saturday, December 20, 2008

CADANGAN PEMBUKAAN GELANGGANG SILAT.


TARIKH : 11 DISEMBER 2008
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
CADANGAN PEMBUKAAN GELANGGANG SILAT.

Dimaklumkan bahawa KPSDK KG BELAU telah berbincang mengenai untuk melaksanakan aktiviti silat di kampung belau merbok. Program ini akan di laksanakan pada waktu malam. Cadangan ini berikutan timbul rasa minat di kalangan ahli kelab melalui program kerjasama yang di laksanakan ketika program kesihatan dan sains bulan lalu.
Program tersebut telah menjemput pasukan seni silat minangkabau di bawah pimpinan pak lang abdul hamid. Perbincangan awal telah di laksanakan. Perbincangan susulan akan dilakukan selepas mesyuarat kelab dalam tempoh terdekat.
Diharapkan program ini dapat dilaksanakan demi memupuk semangat di kalangan ahli kelab dan belia kampung seterusnya mengembalikan kegemilangan silat di dalam jiwa orang melayu khususnya remaja dan penduduk kampung amnya.

ROMBONGAN RAYA KE RUMAH PENGANTIN BARU.TARIKH : 10 DISEMBER 2008
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
ROMBONGAN RAYA KE RUMAH PENGANTIN BARU.

Dimaklumkan bahawa KPSDK KG BELAU telah mengadakan rombongan raya ke rumah pengantin baru yang melangsungkan perkahwinan pada minggu lalu.
Rombongan ini disertai sebahagian besar ajk/biro dan ahli-ahli majlis penasihat kelab. Rombongan ini sebagai memeriahkan majlis hari raya dan rumah terbuka di rumah pengantin.

PROGRAM KORBAN BERSAMA KELAB PUNCAK.

TARIKH : 09 DISEMBER 2008
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
PROGRAM KORBAN BERSAMA KELAB PUNCAK.

Dimaklumkan bahawa KPSDK KG BELAU telah sama-sama menyertai dan memeriahkan majlis program ibadah korban di kampung sungai batu besi merbok bersama orang kampung tersebut. Program tersbut anjuran pihak kelab puncak bujang bersama pusat giat ilmu kampung bujang.


Tetamu istimewa juga di jemput iaitu dari university sains Malaysia serta wakil kerajaan negeri kedah. Program tersebut dilaksanakan di pusat giat ilmu kampung batu besi berdekatan dengan surau.
Program tersebut berjalan dengan lancar dan meriah hasil kerjasama penduduk kampung setempat dan para jemputan yang lain. Sekor lembu di korbankan pada hari tersebut.
SANA SINI IBADAH KORBAN

TARIKH : 08 DISEMBER 2008
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
PROGRAM IBADAH KORBAN DI KAMPUNG BELAU MERBOK.

Dimaklumkan bahawa KPSDK KG BELAU telah sama-sama menyertai dan memeriahkan majlis program ibadah korban di kampung belau merbok bersama orang kampung. Pada tahun ini, banyak program korban serta banyak lembu di tumbangkan. Diantaranya:


*rumah tok tih wahab (1 ekor)
*rumah pak su lazim (1 ekor)
*rumah cikgu rahman (1 ekor)
*rumah pak cik pin (1 ekor)

*rumah abg non kedai (1 ekor)
*rumah pak chaq mokhthar (2 ekor)
*rumah pak mud (2 ekor)
*rumah pak lang kob (1 ekor)---mewah kampung kita. Zaman kemelesetan ekonomi pun korban berlambak. Alhamdulillah..... amin........

PERUTUSAN HARI RAYA KORBANTARIKH : 07 DISEMBER 2008
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
PERUTUSAN HARI RAYA KORBAN.
PIHAK KELAB PENDIDIKAN,SUKAN DAN KEBAJIKAN KAMPUNG BELAU MERBOK DENGAN INI MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA KEPADA SEMUA AHLI, BIRO DAN AJK KELAB. TIDAK DI LUPAKAN JUGA KEPADA AHLI MAJLIS MESYUARAT KELAB, PENYOKONG DAN SELURUH PENDUDUK KAMPUNG BELAU MERBOK.
DENGAN INI, PIHAK KELAB MEWAKILI BELIA DAN REMAJA KELAB DENGAN INI MEMOHON MAAF DIATAS APA-APA KETELANJURAN SEPANJANG PENUBUHAN KELAB SEHINGGA KINI. PIHAK KELAB JUGA INI MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA KORBAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR TUISYEN DI PUSAT GIAT ILMU KAMPUNG BELAU, KAMPUNG BUJANG DAN KAMPUNG SUNGAI BATU BESI.
SEMOGA IBADAH KORBAN KITA DI BERKATI ALLAH S.W.T

SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT...

***”Manusia Hawa diciptakan dari rusuk Adam bukan dari kepalanya untuk dijunjung bukan pula dari kakinya untuk dijadikan pengalasnya, tetapi dari sisinya untuk dijadikan teman hidup, dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan juga dekat dengan hatinya di cintai”

"wahai manusia, sembahlah tuhan yang menjadikan kamu, dan orang sebelum kamu agar akamu bertaqwa"

MAJLIS KENDURI KAHWIN AHLI/BIRO KELAB.

TARIKH : 06 DISEMBER 2008
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
MAJLIS KENDURI KAHWIN AHLI/BIRO KELAB.


Dimaklumkan bahawa KPSDK KG BELAU telah sama-sama menyertai dan memeriahkan majlis perkahwinan ahli/biro kelab yang Melangsungkan perkahwinan pada 06/12/2008 di kampung hilir merbok. Majlis perkahwinan tersebut aadalah diantara wardi dan ejA.
Perarakkan pengantin bermula di semeling sehingga ke rumah pengantin di kampung hilir. Pengantin kemudiannya berjalan kira-kira 30 meter sambil diiringi oleh pengapit dan alunan kompang kereta audio. Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam memeriahkan majlis dan kelancaran majlis tersebut.

***Pihak kelab KPSDK Kg Belau mengucapkan selamat pengantin baru Disoakan semoga bahagia sehingga ke anak cucu. Amin.....
***Ya Allah, Ya Rahim...dari setinggi dan seluas kasih sayangmu, kepada pengantin suami isteri, berkatilah majlis yang diadakan dengan keberkatan dari permulaan hingga pengakhirannya. Sesungguhnya pertemuan ini adalah dengan izinmu. Mudah-mudahan perkongsian hidupnyang dibina berkekalan hingga ke akhir usia. Dengan taufik dan hidayahmu. Beruntunglah keduanya dalam kehidupan di dunia lebih-lebih lagi di akhirat. Amin ya rabbal al amin...