Wednesday, April 15, 2009

FOTO GALERI: PERTANDINGAN SILAT MINANGKABAU

pertandingan tersebut mengandungi pelbagai kategori. pertandingan tersebut diserikan lagi dengan persembahan guru-guru silat termasuk guru silat paklang abdul hamid dari minangkabau titi batang.
dalam pertandingan tersebut, wakil kita memenangi naib johan bagi kategori tari berkumpulan. tahniah untuk kumpulan kita.....PERTANDINGAN SILAT MINANGKABAU DI SUNGAI LALANG SP.

TARIKH : 01 APRIL 2009 / 5 rabiulaKHIR 1430 H
KEPADA : SEMUA AJK/BIRO KELAB/ SESIAPA YANG BERKENAAN/MAKLUMAN
PERTANDINGAN SILAT MINANGKABAU DI SUNGAI LALANG SP.


Dimaklumkan bahawa KPSDK KG BELAU MERBOK bersama persatuan seni silat minangkabau sungai batu besi akan menyertai pertandingan silat minangkabau di sungai lalang di sungai petani.

Pertandingan tersebut mengandungi tari, jurus, perseorangan, berkumpulan serta kategori lain. Selain itu, penyertaan keseluruhan seni minangkjabau akan mnyertainya seperti titi batang, tapak suci, pauh serta jurus tujuh.
Butiran seperti berikut:
HARI : SABTU
TARIKH: 04/04/2009
JAM : 9.00 PAGI HINGGA 5.00 PETANG
TEMPAT: DEWAN ORANG RAMAI SUNGAI LALANG/ TAMAN SRI AMAN

FOTO GALERI: GOTONG ROYONG PELANTAR TUISYEN SG BATU BESI

gotong royong ini disertai oleh wakil-wakil daripada ketiga-tiga pusat tuisyen iaitu pusat tuisyen sungai batu besi, kampung bujang dan kampung belau. aktiviti ini juga mengeratkan silaturrahim antara ajak kelab.
pada hari ini juga, pertandingan silat di sungai lalang diadakan. jawatankuasa lain menyertai pertandingan tersebut. jadi, tugas-tigas terpaksa di agihkan...