Sunday, September 7, 2008

LAWATAN TIDAK RASMI DARI USM DAN PROGRAM PERTUKARAN PELAJAR ASING (HOLLAND) KE PUSAT GIAT ILMU DI KG BELAU MERBOK.

Ingin di maklumkan bahawa pada 6 september 2008 iaitu pada hari sabtu pagi yang lalu, satu lawatan tidak rasmi dari USM bersama program pertukaran pelajar asing dari Holland ke pusat giat ilmu kampung belau merbok. Kelas bahasa inggeris berjalan seperti biasa pada hari tersebut. Pihak pusat giat ilmu/ kelab KPSDK kg belau amat berbesar hati menerima kunjungan tersebut.


Kunjungan dan lawatan tersebut adalah Dr. Habibah bersama 2 pelajar PHD dari USM. Lawatan tersebut juga di ikuti bersama seorang pelajar (program pertukaran) daripada Holland/Belanda. Kunjunagn tersebut ditemani bersama Tn. Hj. Romli dan 2 pelajar dari lembah bujang. Lawatan tersebut turut member sedikit motivasi dan pengalaman kepada pelajar di pusat giat ilmu kg belau.
Sementara itu, pihak kelab juga menunjukkan projek baru iaitu taman herba dan mini perpustakaan.pihak kunjungan turut menyampai sumbangan untuk tujuan tersebut. Pihak kelab mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih.

TUISYEN BULAN PUASA PUSAT GIAT ILMU DI KG BELAU

tuisyen dibulan puasa tetap diteruskan seperti biasa walaupun ada permintaan untuk cuti. atas menimbangkan keperluan semasa dan hari peperiksaan yang hampir, maka kelas tuisyen ditruskan seperti biasa. kehadiran agak kurang sedikit kerana hujan lebat sejak 2,3 hari.
Merujuk kepada perkara di atas, dengan ini di maklumkan bahawa kelab pendidikan, sukan dan kebajikan Kampong Belau memaklumkan AKAN melaksanakan program bimbingan kelas tuisyen mingguan (bahasa inggeris & matematik) seperti BIASA pada bulan RAMADHAN ini pusat giat ilmu kg belau merbok.
Sukacita dimaklumkan Kelas Bimbingan tuisyen ini tiada perubahan dari segi jadual atau waktu kelas bermula. Ianya adalah sama sehingga hari raya. Sebarang perubahan akan dimaklumkan kemudian.
Terima kasih.
p/s : sila rujuk jadual edaran seperti biasa

***TUNTUTLAH ILMU HINGGA KE LIANG LAHAT

SEPINTAS LALU PROGRAM BERSAMA KELAB JASA BUDI USM....

berikut di paparkan album gambar semasa program bersama kelab jasa budi universiti sains malaysia pulau pinang................


program tersebut juga merupakan projek bantuan buku dan pakaian untuk pusat tuisyen cawangan kampung belau merbok. program disempurnakan oleh Prof. Madya Dr. Omar Osman. turut hadir adalah Prof. Dato` Dr. Amir dan Dr. Habibah. Kunjungan ini adalah bersama dengan jawatankuasa dan ahli kelab jasa budi USM bersama sebuah bas. program ini juga disertai oleh pelajar-pelajar dari universiti of california , san diego.
pihak kelab mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih atas lawatan dan kunjungan tersebut dan pihak kelab memohon maaf atas kekurangan yang ada semasa program tersebut berlangsung.

SEPINTAS LALU JALUR GEMILANG

sepintas lalu aktiviti yang di jalankan oleh kelab menyibarkan jalur gemilang di sekitar kampung belau

berikut dipaparkan beberapa gambar semasa program mengibarkan jalur gemilang di sekitar jalan kampung belau. program ini tamat pada pukul 12:30 pagi. hujan lebat turun pada permulaan program hingga akhir menyebabkan ahli kelab bertebaran. tapi semua bendera jalur gemilang berjaya di naikkan keseluruhannya.