Sunday, September 11, 2011

AYAM GOLEK UNTUK KTA...ayam golek? kini jadi ayam bakar. udang bakar yang besor-besor yang banyak cepat pulak habis.

majlis ini juga turut di hadiri oleh pasukan gendang belau dan juga tok guru silat minangkabau.

BBQ KELAB BELAU ....kehadiran yang menggalakkan AJK kelab berkumpul untuk makan-makan. bbq ini kali pertama diadakan di sini. sering kali kelab menganjurkan bbq di surau ketika hari raya puasa setiap tahun.

nbamun bbq di pusat tuisyen ini diadakan khas untuk ajk kelab sahaja.

namun, bbq raya di surau tetap diadakan kerana itu adalah acara tahunan.

bbq kelab belau ini adalah bertujuan bagi mengumpulkan semula ajk kelab berjumpa antara lain. maklumlah sering sibuk dengan tugas masing-masing. susah nak jumpa kerap-kerap..

PERSEDIAAN BBQ UNTUK AJK KELAB BELAU ..cadangan untuk mengadakan majlis silaturrahim antara ahli kelab belau. maka satu jamuan bbq diadakan di perkarangan pusat tuisyen kampung belau.

pada siangnya pelbagai menu yang buat untuk persediaan malam.antara menu yang bakal di hidangkan ialah:

- udang bakar / gred A

- ketam bakar

- ayam bbq

- ikan temenung bakar

- hot dog panggang

MERIAHNYA .. TERBAIK...PULUT DURIAN ...terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan majlis ini dari awal hingg akhirnya.

terima kasih juga kepada tetamu, ahli bersekutu kelab serta ibu bapa waris ke majlis ini.


bagi yang tidak dapat hadir, isyaallah kita akan anjuurkan lagi pada tahun hadapan. majlis yang sama, di tempat sama.

KEHADIRAN PENASIHAT KEHORMAT KELAB PUNCAK...majlis jamuan juga berbesar hati atas kehadiran penasihat kehormat kelan pendidikan dan kebajikan puncak, Prof Dato` Dr. Shahrom Ahmat dan juga isteri Datin Fakitah.

beliau banyak berjasa kepada kelab puncak hingga ke tahap ini. bayank memberi sumbangan dan idea bersama pengasa kelab Tn. hj. Romli Bakar.

KEHADIRAN ORANG KAMPUNG DI MAJLIS KELAB BELAU ...program ini mendapat sambutan menggalakkan dan kerjasama dari orang kampung.

berikut beberapa gambar yang sempat di rakamkan pada majlis tersebut ...

PERSEMBAHAN SILAT MINANGKABAU TITI BATANGdi majlis tersebut juga persembahan silat minangkabau titi batang id adakan. gelanggang silat adalah bersebelahan dengan dewan utama kelas tuisyen.


latihan silat idadakan setiap minggu iaitu setipa jumaat malam sabtu di sini.


silat minangkabau titi batang lembah bujang merbok adalah di bawah pimpinan pak lang abdul hamid osman. persembahan silat ini juga sering di undang ke majlis keramaian dan kenduri kahwin.

PERSEMBAHAN GENDANG IRAMA PUNCAK BELAUpada hari majlis jamuan pulut durian itu juga di adakan persembahan gendang silat irama puncak belau. ini merupakan produk kelab cawangan kampung belau.persembahan ini diadakan bagi prpomosi kepada hadirin yang datang. pelbagai muzik silat dan lagu irama di mainkan bagi memeriahkan majlis. muzik dan gendang ini sering di tempah ke kenduir kahwin dan majlis keramaian yang lain...

JAMUAN DURIAN KAMPUNGmajlis jamuan durian anjuran kelab pendidikan dan kebajikan puncak cawangan belau mendapat sambutan menggalakkan.

kehadiran diaanggrakan hampir 300 orang.


isyaaallah majlis ini diadakan secara tahunan. ini kerana setiap tahun mulai 2008, pihak kelab berjaya menjayakannya.

ini juga kerana buah-buahan menjadi setiap tahun.

KENDURI PULUT DURIAN DAN BUAH-BUAHAN TEMPATAN DI PUSAT TUISYEN BELAU ...


jamuan dan kenduri pulut durian telah diadakan di pusat giat ilmu kampung belau. ini kerana pada musim ini durian menjadi. sebagai tanda kesyukuran satu kenduri durian telah diadakan.

turut hadir pada majlis tersebut ialah wakil CIMB Kg Baru sungai Petani, AJK Lions Club, Sp Club, Hospital Metro, PDRM Merbok, wakil dari USM, ibu bapa pelajar dan orang-orang kampung.

majlis berjalan dengan meriah dan lancar.

KERJA MENYIAPKAN PONDOK gENDANg SEMENTARAkerja-kerja untuk siapkan pondok sementara gendang di jalankan bagi persembaan yang akan diadakan pada masa terdedekat.
terima kasi pada semua terlibat dalam usaha menjayakan majlis ini
bumbung sementara ini menggunakan kenvas. ini kerana atap yang di tempah belum siap sepenuhnya.
oleh kerana majlis jamuan durian dan buah-buahan tempatan di jadualkan pada masa terdekat. iaiatu sebelaum masuk bulan ramadhan al-mubarak